O nás
O mě
Na začátku byla láska... Ano i takhle poeticky by se to dalo napsat a vlastně, není to tak daleko od pravdy. Abych upřesnila láska k dobrému chlebu a později i láska k pekařskému řemeslu. Bez ní to totiž asi "opravdově" nejde. Není to lehká práce, ale je plná výzev a za každým poctivým bochníkem je kus trpělivosti a práce. Mnohokrát se pekař dotkne těsta než je z něho křupavý a voňavý bochník. Na tom si také zakládám. Poctivá ruční práce, dlouhá doba kynutí, základní suroviny a silný kvas plus čas je podstatou.
Důraz kladu i na, to aby suroviny byly rostlinné, je to základem moji životní filozofie a na českém trhu vnímám nedostatek pekařských produktů v této kvalitě.
Spolupracuji s restaurací Jíme Ještě Lépe, kde pro Vás peču každé úterý a čtvrtek. Také pořádám kurzy pečení kváskového chleba.
Dále krátce ke mně; jsem pekař nadšenec, není to původní obor, který jsem vystudovala, je to však moje životní cesta, možná i poslání a také již zmíněná láska❣️
Na mojí cestě mám skvělé a obětavě průvodce, pekaře, kterým vděčím za pomoc, inspiraci a podporu.
Tomáš Kroulík z Naše DOBRÁ pekárna.
Bára Gottwaldová z Svět z kvásku.
Aleš Heinz z mouka_voda_sul.